به گزارش روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام، نشست شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی با محوریت عملکرد سه ماهه نخست سال جاری با حضور مدیران دستگاه های تابعه در سالن جلسات اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان ایلام برگزار شد.
فیضاللهی در این نشست با تشکر از تلاش های پنج ساله مدیریت اموال تملیکی توسط مسعود شادمان و راهاندازی این اداره و تلاش های شبانه روزی ایشان، برای وی آرزوی سلامتی و برای مدیریت جدید، آرزوی توفیق و سربلندی کردند.
فیض اللهی، ضمن تبریک روز و هفته مالیات، عزم و اراده و گام های استوار تلاشگران و مجاهدان خستگی ناپذیر عرصه مالیاتی را در تحقق اهداف و آرمان های والای اقتصادی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، قابل تقدیر دانست و رشد درآمدهای استان توسط این مجموعه را قابل توجه عنوان کرد.
فیض اللهی در ادامه در خصوص درآمدهای استانی گفت: در سه ماهه نخست سال جاری ۲۳ درصد نسبت به مصوب رشد داشته ایم، که ۹۷ درصد این درآمدها حاصل زحمات مجموعه مالیاتی استان بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی افزود : البته انصافاً همه دستگاه ها در سال گذشته زحمت کشیدند، به طوری که در سایر درآمدهای استانی نیز با یک رشد ۵۰ درصدی و قابل ملاحظه مواجه بوده ایم، در بحث مالیاتی و در مقایسه با سه ماهه سال گذشته ۸۱ درصد رشد داشتهایم که از این بابت و در در خصوص وصول درآمدها از مجموعه مالیاتی تشکر می کنیم.
فیضاللهی ادامه داد: در خصوص بحث مولدسازی با پیگیری همه دستگاهها در سال۹۹، از محل مولد سازی رشد خوبی را شاهد بودیم و ۴۲ ملک به عنوان مازاد شناسایی و هفت ملک از آنها به فروش رفته و ۱۸ میلیارد تومان در سال گذشته، از این بابت درآمدزایی بوجود آمده، که کل این درآمد به اعتبارات هزینهای است استان تزریق شده که نقش مهمی در پوشش کسری اعتبارات استان ایفا کرد
وی ادامه داد : در بحث وصول مطالبات و بدهی های دولت، در بحث اوراق تسویه و تهاتر، امسال هم چون سال گذشته رشد خوبی را در این قسمت شاهد بوده ایم، که حجم بیشتر آن را حوزه مالیاتی و بانکی در بر گرفته اند و قدم بسیار بزرگی برداشته شده ، به اینصورت که ۸۷میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی استان افزوده شده است و همین مقدار هم از مطالبات و بدهی های دولت کسر گردیده است و امید است امسال هم با جدیت بیشتری پیگیری شود.
غلامی، مدیر کل گمرکات استان ایلام در این نشست از صادرات ۲۰۸ میلیون دلاری کالا از طریق مرز بین المللی مهران به کشور عراق در سه ماهه ابتدایی سالجاری خبرداد.
روح الله غلامی با بیان اینکه این میزان کالا با وزن ۴۴۳ تن از طریق مرز بینالمللی مهران به عراق صادر شده است با اشاره به میزان مجموع صادرات کالا از مرز مهران در سال گذشته بیان کرد: در این مدت یک هزار و ۵۴۲ محموله ترانزیتی به ارزش ۴۶۴ میلیون دلار کالا از مرز بین المللی مهران به کشور عراق صادر شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تردد کامیونهای صادراتی به مرز مهران در جریان و صادرات کالا بدون وقفه و مشکل خاصی در حال انجام است.
کریمی مدیر کل امور مالیاتی استان نیز در این نشست با ارائه توضیحات کاملی در خصوص ارزش افزوده و اصلاحات صورت گرفته در این قانون و اجرای آن از ۱۲ دی ماه ۱۴۰۰ پرداخت.
طالب یاسمی رئیس شورای هماهنگی بانک های استان ایلام در این نشست، هدف بانک ها را جذب منابع و مصرف آن در استان عنوان کرد، که خوشبختانه نسبت به سال گذشته این منابع در سه ماهه نخست سال افزایش محسوسی یافته است.
یاسمی گفت : منابع ما در پایان سال ۹۹، ۱۱۰/۵۸۰ میلیارد بود که تا ۳۰ خرداد سال ۱۴۰۰ این منابع به ۱۲۰/۸۶۱ میلیارد رسیده که این منابع جذب و در قالب تسهیلات مصرف شده اند.
طالب یاسمی گفت منابع ما حول و حوش منابع سپرده بلند مدت و کوتاه مدت بوده اند که کل استان ۳۲/۳۸۲ هزار میلیارد آن جزء منابع بلندمدت و ۴۳/۹۷۸ هزار میلیارد ریال، و منابع پس انداز کوتاه مدت و جاری نیز که ارزان قیمت هستند به ترتیب ۱۳ و ۱۸ درصد منابع استان را تشکیل میدهند.
یاسمی در ادامه گفت: خوشبختانه تفویض اختیارات بیشتری نسبت به سالهای گذشته به شعب استان شده، هم در قالب اعتبار به بخش حقوقی و حقیقی و هم تسهیلات در قالب تبصره ۱۸و کل منابع و اعتبارات در قالب تبصره ۱۸،توانستیم حدود ۵۰ میلیارد تومان از استانها ی دیگر جذب کنیم و در استان استفاده کنیم.
میرزایی رئیس شورای هماهنگی بیمههای استان نیز با با اشاره به رشد ۴۵ درصدی حق بیمه در سه ماهه سال جاری، به معافیت از مالیات بیمه های عمر و زندگی اشاره کرد.
وی افزود: در بحث حق بیمه شخص ثالث ۳۰ درصد از بیمه، به عنوان عوارض مالیات پرداخت میشود، ۱۰ درصد به بهداشت، ۸ درصد به صندوق تامین خسارت بدنی، ۳ درصد امداد جادهای، نیروی انتظامی و راهداری و ۹ درصد به عنوان ارزش افزوده پرداخت میشود.
سال گذشته از محل ۳ درصد حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به صورت کشوری و ملی به امداد جادهای و راهداری و نیروی انتظامی پرداخت شده و مدیران استان بایستی سهم استانی خود را طلب کنند و در استان هزینه کنند.
در ادامه آخی زاد معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام دستورالعمل جزء یک تا ۹ بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال۱۴۰۰ را تشریح کرد.