با حذف شکر و قند چه اتفاقی در بدن شما می افتد؟
در دنیای امروز، موضوع تغذیه و سلامت بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است.افرادی که به دنبال بهبود وضعیت سلامت خود هستند، به دنبال راهکارهایی هم برایافزایش سطح انرژی،کاهش وزن یا کنترل بیشتر بر دیابت خود هستند.
مطالعات نشان دادهاند که شکر باعث آزاد شدن دوپامین در نواحی خاصی از مغز انسان میشود. همان نواحی از مغز که در پاسخ به داروهای اعتیادآور نقش دارد. شکر همچنین میتواند باعث آزاد شدن مواد افیونی درونزا در مغز شده که منجر به تعجیل در خوردن و افزایش هوسهای بعدی میشود.
ماهیت اعتیادآور قند و شکر به این شکل است که خوردن منظم قند و شکر آستانه طبیعی تحریک مغز را تغییر داده و و این امر باعث افزایش تحمل مغز نسبت به قند و شکر میشود. در نتیجه فرد حس میکند که برای دریافت همان اثر مطلوب پیشین به مقدار بیشتری قند و شکر نیاز دارد.
یکی از راهکارهایی که ممکن است برای این افراد موثر باشد، حذف قند از رژیم غذایی است.
علائم ناخوشایند حذف قند و شکر
فواید حذف قند مصنوعی فراوان است. با این حال علائم ناخوشایندی ممکن است به دنبال حذف قند از رژیم غذایی ظاهر شود.
– علائم ذهنی حذف قند مصنوعی
حذف قند افزوده از رژیم غذایی ممکن است منجر به علائم متعدد عاطفی و ذهنی شود، از جمله:
حالت افسردگی: برخی از افراد ممکن است وقتی قند اضافه شده را از رژیم غذایی خود حذف میکنند، احساس ناراحتی کنند. این امر تا حدودی به دلیل کاهش ترشح دوپامین است.
اضطراب: اضطراب ممکن است با عصبی بودن، بیقراری و تحریکپذیری همراه باشد. ممکن است احساس کنید کمتر از حد معمول صبر و حوصله دارید.
تغییر در الگوهای خواب: برخی از افراد هنگام حذف شکر و قند از رژیم غذایی، تغییراتی را در خواب خود تجربه میکنند.
مسائل شناختی: هنگام ترک قند و شکر، ممکن است به سختی تمرکز کنید. این امر میتواند باعث شود که چیزهای مختلفی را فراموش کنید و تمرکز روی کارهایی مانند کار یا مدرسه مشکل شود.
هوس خوردن سایر مواد قندی: در کنار هوس خوردن شکر، ممکن است هوس خوردن غذاهای دیگری مانند کربوهیدراتهایی مثل نان، پاستا و چیپس داشته باشید.
– علائم فیزیکی
هنگامی که شکر و قند را کنار میگذارید، ممکن است متوجه شوید که از نظر بدنی دچار ضعف شدهاید. برخی افراد دچار سردرد میشوند. سایر علائم احتمالی فیزیکی عبارتند از:
سبکی سر یا سرگیجه،حالت تهوع،خستگی
اهمیت حذف قند از رژیم غذایی
حذف قند از رژیم غذایی اهمیت بسیاری دارد زیرا قند یکی از عوامل اصلی افزایش وزن،افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی،افزایش سطح قند خون و افزایش خطر ابتلا به دیابت است.
با حذف قند از رژیم غذایی، میتوانید به کاهش وزن، کنترل بهتر سطح قند خون، افزایش سطح انرژی و بهبود کلی وضعیت سلامتی و کاهش قند برسید.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
یکی از دلایل اصلی دیابت نوع ۲ خوردن مقادیر زیاد قند و شکر است. این بدان معناست که ما تا حدودی بر خطر دیابت خود کنترل داریم. اکثریت ما میتوانیم از این بیماری کشنده پیشگیری کنیم. شکر خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد، چرا که سطح قند خون بالا بخش بزرگی از معادله دیابت است. خوردن قند زیاد باعث افزایش سطح قند خون میشود. با گذشت زمان، سطح قند خون بالا میتواند باعث ایجاد و افزایش مقاومت به انسولین شده که بر کبد، لوزالمعده و سایر اندامها تاثیر منفی دارد. در حالی که عوامل زیادی در ایجاد دیابت نقش دارند، قند یکی از عوامل مقصر اصلی است.
راهنمای عملی برای شروع کاهش قند
ابتدا مصرف قند خود را به تدریج کاهش دهید.
به مرور زمان میتوانید میزان قند مصرفی را کاهش دهید و مواد غذایی با قندهای سالم مانند میوهها، سبزیجات و مواد غذایی با فیبر را جایگزین قند کنید.
همچنین میتوانید از جایگزینهای طبیعی استفاده کنید
فواید حذف شکر از رژیم غذایی
بهبود سلامت دهان و دندان، کاهش احتمال ابتلا به دیابت ،بهبود خواب،کاهش وزن،کاهش سطح کلسترول، فشار خون
حذف شکر از رژیم غذایی میتواند تأثیرات مثبت زیادی بر سلامت و کیفیت زندگی داشته باشد. با کاهش مصرف شکر، میتوانید خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و بیماریهای مزمن التهابی را کاهش دهید. همچنین، حذف شکر میتواند بهبود کنترل قند خون، افزایش سطح انرژی، بهبود کیفیت پوست و بهبود عمومی سلامت را به همراه داشته باشد.