به گزارش روابط عمومی، در این مراسم دکتر «صید مهدی ویسه» معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ایلام با بیان اینکه خاک یکی از منابع مهم و ارزشمند طبیعی است، که بدون آن حیات و زندگی روی زمین امکانپذیر نخواهد بود، گفت: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان یکی از متولیان اصلی حفاظت از این عنصر گرانبها (خاک) در بدنه مدیریتی کشور نقشی مهم و تأثیر گذار را دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ایلام ادامه داد: امروزه این سرمایه ملی به دلیل افزایش نیازهای مردم بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است.
دکتر ویسه تأکید کرد: به دلیل اهمیت بالای خاک در جهت رشد جوامع بشری, مدیریت پایدار و حفظ آن نیز برای مردم بسیار حائز اهمیت می باشد.
عضو هیأت رئیسه دانشگاه در پایان، گفت: مدیران متخصص حوزه جهاد کشاورزی استان ایلام با تدابیر خود میتوانند امنیت غذایی جامعه را به خوبی تامین کنند.
در ادامه این آیین «حشمت عزیزان» رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و همچنین روز جهانی خاک، گفت: در راستای حفظ اهمیت خاک هر ساله در نیمه دوم آذر ماه به عنوان روز ملی خاک نامگذاری شده است.
وی افزود: خوشبختانه در کشور ما با وجود قانون حفاظت خاک، شیوه نامهها و دستورالعملهای بسیار خوبی در جهت حفظ این منبع ارزشمند غذایی تدوین شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات جهاد کشاورزی استان ایلام در رابطه با حفظ اهمیت خاک اشاره کرد و گفت: اجرای بیش از ۲۶ هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری تحت فشار، اجرای طرحهای جامع رودخانههای مرزی سامانه گرمسیری، احیاء اراضی با کرخه جمعاً ۷۶۶۹۲ هکتار، احداث کانالهای انتقال آب کشاورزی ۴۱۰ کیلومتر با سطح پوشش حدود ۵۱۱۶ هکتار، ترمیم و لایروبی ۷ رشته از قنوات استان، تجیهز و نوسازی اراضی زیر سدهای مخزنی و بندهای انحرافی مستقل ۲۰۷۲۵ هکتـار، اجرایی عملیات انتقال آب با لوله ۲۴۸ کیلومتر، ترمیم و مرمت و احداث جاده دسترسی به مزارع ۳۳۵۰ کیلومتر و انجام عملیات اجرایی ۱۵ مورد ایستگاه پمپاژ در سطح استان که بالغ بر ۱۷ هزار هکتاراراضی دیم استان را به آبی تبدیل خواهند نمود، از جمله مهمترین این اقدامات است.
آقای عزیزان در پایان به برنامه های عملیاتی حوزه خاک در آینده نیز اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات خاکشناسی کامل و دقیق پیش از طراحی و اجرای طرحها، تهیه فایل اطلاعات مکانی (GIS) کلیه طرحهای آب و خاک، تهیه نقشههای مدیریت پذیر و ارائه تناسب اراضی، اجرای طرح پایلوت پزشک خاک در استان، ترویج و فعال سازی روند انجام آزمایشات خاک و آب و تشویق و ترویج و دریافت توصیه کودی از مهترین برنامه های پیش بینی شده عملیاتی حوزه خاک در استان ایلام است.