ایجاد بازارچه‌های مرزی برای تصاحب بازار عراق ضروری است/تاکید بر وصول مالیات وگردش مالی شرکت های بزرگ در داخل استان

 

به گزارش ایلامیان و به نقل از روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام، نشست شورای هماهنگی واحدهای تابعه وزارت اقتصاد در استان، به ریاست قدرت فیض اللهی مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام در سالن جلسات اداره کل امور اقتصادی و دارایی با حضور سارا فلاحی نماینده مردم استان در مجلس برگزار شد.

نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: استان باتوجه به ظرفیت های مناسبی که در مرزها دارد، باید با برقراری دیپلماسی های درست و اصولی با طرف عراقی زمینه ایجاد بازارچه های مرزی مشترک با عراق را فراهم کند.

 

سارا فلاحی اظهار داشت: استان ایلام باید با دیپلماسی قوی سیاسی و اقتصادی، حضوری پایدار و مستمر در بازارهای عراق داشته باشد و اشتراکات فرهنگی، زبانی، قومی و مذهبی استان ایلام با استان های همجوار در خاک عراق، این شرایط را سهل تر کرده و این گونه شاخص ها باعث شده است که ایلام شرایط تبدیل شدن به منطقه ویژه اقتصادی را داشته باشد.

وی افزود: نکته مهم دیگر در خصوص این استان اینکه میزان متوسط درآمد مردم استان پایین است و بیشتر مردم نیازمند دریافت وام های قرض الحسنه هستند، باید شرایط دریافت وام و باز پرداخت این تسهیلات بانکی برای مردم استان تسهیل و مبالغ سهیمه دریافت وام ها نیز بیشتر و متناسب با درخواست و نیاز و تقاضای مردم تعریف شود.

 

فلاحی یادآور شد: استان ایلام باوجود داشتن پتانسیل های متنوع در حوزه های مختلف نفت، گاز، پتروشیمی ، انرژی، گردشگری و سایر بخش ها اما در سطح کشور برای سرمایه گذاران بخش خصوصی شناخته شده نیست و فضای مطمئن سرمایه گذاری برای آنها فراهم نشده است.

وی اضافه کرد: استان ایلام و ظرفیت های آن در سطح کشور به درستی شناسایی نشده است، یکی دیگر از موانع سرمایه گذاری در استان ایلام عدم وجود مشوق ها و تسهیل در روند بروکراسی های اداری در سرمایه گذاری است و باید از ظرفیت عظیم راهپیمایی بزرگ اربعین به عنوان یک نقطه قوت برای شناسایی استان ایلام در سطح ملی و تکمیل زیرساخت های استان استفاده حداکثری شود.

 

وی تاکید کرد: باید دستورالعمل های مرتبط با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تسهیل در فضای کسب و کار مورد بازنگری و سپس اجرا شود تا مشوق های لازم مد نظر سرمایه گذاران بخش خصوصی و شرایط برای حضور آنها در طرح ها و پروژه ها فراهم و سرمایه گذاران درگیر بروکراسی های وقت گیر و گاه غیرضروری اداری نشوند.

 

فلاحی تاکید کرد: همچنین ایلام به عنوان یک استان مجزا باید دارای مدیریت مستقل دفاتر نفت و گاز یا سایر دفاتری باشد، در حالی که در عمل اینگونه نیست و باوجود اینکه بهره برداری از حوضچه های نفتی و گازی در استان ایلام است اما دفاتر مدیریت این منابع خارج استان واقع شده که این امر یک چالش و مشکل فراروی استان و شاغلان این حوزه ها است که باید توسط مسوولان ارشد کشور مورد بررسی و بازنگری جدی قرار بگیرد.

 

فیض اللهی مدیر کل امور اقتصادی نیز با تشریح وظایف اداره کل امور اقتصادی و دارایی و نحوه فعالیت این اداره کل در استان، به اهمیت نقش ادارات تابعه در مسائل اقتصادی و نظارتی پرداخت.

 

فیض‌اللهی در ادامه، مبحث درآمدهای وصول شده استان را مطرح کرد و افزود: درآمدهای استان در سال جاری بیشتر از میزان مصوب بوده است.

مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان ضمن معرفی سامانه های فعال در حوزه مالی و اقتصادی این اداره کل، گفت:این سامانه ها باعث شده که تمامی فعالیت های این اداره کل به صورت تمام الکترونیکی صورت گیرد.

 

وی گفت: در مبحث سرمایه گذاری، در شرف تهیه یک اطلس اراضی مستعد سرمایه گذاری هستیم که با تهیه این اطلس، کمک شایانی به افراد سرمایه گذار در حوزه صنعت ، کشاورزی و گردشگردی خواهد شد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
پیام بگذارید