بازخوانی رویکرد مدیریتی سلیمانی دشتکی در ایلام /رویکرد سلیمانی با مدیران ضعیف چه خواهد بود؟

9 دقیقه زمان مطالعه

 

 

پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ دولت امیدوارانه در راستای اجرای اهداف متعالی نظام گام برداشت. اهدافی که نیازمند گسیل نیروهای پر توان در راس امور اجرایی استان ها بود.

 

استان ایلام نیز از این قاعده مستثنی نبود به همین دلایل وزیر کشور طی حکمی قاسم سلیمانی دشتکی را بعنوان استاندار استان ایلام منصوب کرد. انتصابی که با توجه به سوابق سلیمانی دشتکی در استان های اصفهان، خراسان جنوبی،چهارمحال بختیاری امید هایی را در دل مردم استان پدید آورد.

 

رفتار سلیمانی دشتکی مبین این بود که میخواهد ومیتواند با اقداماتی که ماحصل روابط مثبت در سطوح عالی دولت بود جان تازه ای به کالبد کم جان سیستم اجرایی استان بدمد که پیامد ان اقدامات مثبتی شروع شد

 

اقداماتی از قبیل احداث،نوسازی و بهسازی مسیر مهران_کربلا ،زمینه سازی احداث بزرگراه های مختلف مانند پل زال، جذب سرمایه ۴۹هزار ملیاردی در دو و نیم سال،کاهش نرخ بیکاری، رتبه برتر اقتصاد مقاومتی وستاد تسهیل ،ارتقا رتبه بازرسی ونظارت استانداری و افتخارات کسب شده درنهضت بزرگ اربعین و… که در مقال یک نوشته نمیگنجدو در حال حاضر نیز با تشکیل قرارگاه سازندگی مناطق محروم گام محکمی درراستای محرومیت زدایی از استان برداشته شده است.

 

سلیمانی دشتکی مانند هر مسئولی فارغ از نقد نیست اگرچه توسعه متناسب استان در مدت زمان حضورش غیر قابل کتمان است اما با وجود تحریم های فلج کننده اقتصادی و بدنبال آن تأکید مقام معظم رهبری بر اصلاح مواضع اقتصادی و نامگذاری سنه های اخیر برای غلبه بر دشمن اما هنوز در حوزه اقتصادی نقصان بر تن نحیف استان به چشم میخورد.

 

هنوز میتوان گفت مدیران حوزه اقتصادی فهم دقیق و بجایی از اقتصاد مقاومتی وسایر مولفه های ارتقا اقتصادی ندارند و فقدان چنین آگاهی باعث شده است برنامه مشخصی برای ادامه مسیر نداشته باشند و تحرک این لوکوموتیو اقتصادی تنها بر دوش سلیمانی دشتکی احساس میشود. با ابقای سلیمانی بر مسند استانداری ایلام با موافقت رهبری امید اصلاح برخی ساختار های معیوب اقتصادی مجددا ایجاد شد.

 

تغییر و تحولات در دو اداره کل صمت و جهاد کشاورزی میتواند نوید اصلاح باشد باید دید این دومدیر تازه نفس میتوانند به دور از زدو بندهای سیاسی مرسوم در انتصابات داخلی ،حرکت لوکوموتیو توسعه را روی ریل اقتصاد شتاب ببخشند یا باز هم سلیمانی دشتکی مجبور است به تنهایی این مسیر را بپیماید؟!

 

دیگر جنبه های نشانه اقتصاد پویا اقتصاد مقاومتی درون زا است که از مسیر جذب گردشگران و ارائه محصولات و اقلام فرهنگی مختص استان برای سایر استان هاست که باید گفت مبحث توریسم وصنعت گردشگری آنچنان که باید و شاید مورد توجه دستگاه مربوطه قرار نگرفته است. بودجه هایی که در این حوزه یا جذب نشده ویا معلق ویا راکد است نشان ناتوانی این مجموعه درباب ارائه فکری نو است و اساسا هیچ ابتکار و نوآوری خلاقانه در آن دیده نمیشود. سئوال اینجاست تا چه حد توانسته ایم در این سه سال اخیر چند هتل در اشل ملی در حال احداث یا بهره برداری دراختیار گردشگران قرار دهیم؟ و آیا با این اوضاع برنامه ای برای جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم ارائه داده ایم؟!؟ . راهکار واضح است قرار نیست استاندار تک تک مدیران را مجبور به نو آوری کند و به آنها ایده ارائه دهد بلکه بنظر میرسد بهتر است از افرادی خلاق و مبدع را بر رأس دستگاه ها منصوب کند.

در تعدادی از ادارات با وجود نیرو های گسترده انسانی و تنوع نیروهنوز ابتکار عمل در انحصار گروهی خاص است و این باعث شده است بجای مواجهه با چالش ها وبحرانها ، مدیران خود به بحران سازی روی آورند این مدیران حساسیت های منطقه ای را بخوبی تشخیص نمیدهند و بهمین دلیل دیده میشود در برخی شهرستان ها بدون هماهنگی با فرماندار شهرستان ها دست به انتصاباتی میزنند که میروند تا فاجعه ای را رقم بزنند.

 

با پاندمیک شدن ویروس کرونا ضعف مدیریتی نهاد های مرتبط با این معضل بخوبی حس میشود چرا که ۱)اساسا مدیران، مدیریت بحران درمانی وپزشکی را تنها در حد یک آیتم آکادمیک فراخوانده اند.۲)مقبولیت عمومی آنها برای مدیریت بحران موجود در دستگاه عظیم درمانی تقریبا هیچ است. باید پذیرفت در موقعیت بحران زده آنچه که نیاز است همدلی و وفاق متخصصین حوزه است و بی برنامگی وعدم نفوذ برای جذب اعتبارات در سیستم لطمه جبران ناپذیری بر پیکره سلامت خواهد زد. اکتفا کردن به پروتکل های ارسال شده از مرکز راه حل مواجهه با بحران کرونا نیست که البته متاسفانه آن پروتکل ها نیز بصورت وصله پینه ای اجرا میگردد نمونه آن بازگرداندن محدودیت های است که توسط برخی شهروندان نیز رعایت نمیشود ، ضعف مدیران در مجاب کردن شهروندان پیرامون مخاطرات این ویروس مشهود است چرا که اساسا راهکار دقیقی ندارند. عقیده نگارنده این است که با ویروس کرونا باید مواجهه ای توام بومی سازی پروتکل ها صورت گیرد چرا که نحوه مجاب کردن شهروندان در تبریز یا مشهد با نحوه مجاب کردن شهروندان در ایلام و کردستان ویالرستان بسیار متفاوت است چرا که هر استان

 

بسته به موقعیت جغرافیایی دارای فرهنگ های گوناگون می باشد و حتی نحوه تأمین درآمد و معیشت متفاوت است بالفرض مثال دامداری، عمده شغل یک خطه است و بافت گلیم و شالیکاری و… مختص خطه دیگر ویا اکثریت مردم استانی کوچک مثل ایلام اداری هم هستند بدیهی است باید مواجهه با ویروس کرونا بومی سازی شود یک پروتکل واحد در سراسر کشور را نمیتوان به سایر استان ها تعمیم داد چرا که موقعیت های افراد متفاوت است مثالا یک خانه دار و کارمند بانکی بصورت یکسان در معرض آسیب ویروس کرونا قرار نمیگیرند در اینجا این هم نوعی به نبوغ مدیران ادارات باز میگردد که این مدیران نه نوآوری دارند و نه حاضرند و نه اجازه میدهند افرادی متخصص (که در دایره نوع تفکر مدیر مجموعه جای ندارند) به این موضوع ورود کنند که این بیانگر یک سیستم تک بعدی و ناکارامد است.

 

اداره متولی فرهنگ نیز فعالیت خود را در دنیای مجازی محدود کرده است و اهمال متولیان فرهنگی در راستای فرهنگ سازی در خصوص ویروس کرونا نیز غیر قابل چشم پوشی است باید پرسید چند بروشور و اقلام فرهنگی ماحصل همکاری اداره فرهنگ و ارشاد و علوم پزشکی در اختیار شهروندان قرار گرفته است؟ چند کلیپ و فیلم آموزشی توسط فصل مشترک ادارات مذکور منتشر گردیده است؟

 

باید نسبتا پذیرفت تعامل ادارات با یکدیگر صرفا در حد سلام و علیک و احوالپرسی های دوستانه خلاصه شده است و عملا بصورت پوششی با یکدیگر همکاری خاصی ارائه نمیدهند.

 

استاندار میتواند با گسیل نیروهای بازرسی به این ادارات متوجه ضعف هایی شود که غیر قابل انکار است.

در نهایت اما یک سئوال اساسی مطرح میشود: آیا بهتر نیست سکاندار اجرایی استان در انتخاب همسفران خود تجدید نظر کند؟

 

عده ای یا از روی جهالت و عده ای با غرض ورزی با دخالت ها و اظهار نظر های شاز در مسائل مربوط به دولت قصد دخالت دارند که تا به اینجای کار میبینیم استاندار در این خصوص تابحال مقاومت کرده اند باید پذیرفت مشکلات اقتصادی استان با همگرایی دولت،ایمه جمعه وجماعت و نهاد های دلسوز و بالاخص مردم مثل گذشته قابل حل خواهد بود که انشالله مجلس جدید با توجه به اختیارات قانونی تنها و تنها در جنبه قانون گذاری و همراهی با استاندار در جذب اعتبارات همراهی خواهد کرد

 

اگرچه کمتر از یک سال تا پایان دولت مانده است اما فوتبال به ما یاد داده است دقیقه های پایانی دقیقه های مربی هاست یکپارچه کردن تیم با یک تعویض به موقع میتواند آن تیم را در دقایق پایانی پیروز کند

 

باید دید بازیکنان میدان پیروزند یا بازنده.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظرات 2