گفت و گوی اختصاصی ایلامیان با دکتر صادقی فر معاون بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام؛
وضعیت واکسیناسیون در استان
در ارتباط با واکسیناسیون، خوشبختانه آن انتظاراتی که در سطح ملی از عمده ی استان ها، از جمله ایلام می رفت، به نظر میرسد تا حد زیادی بر آورده شده و بر اساس آمارهایی که ما در استان داریم، بیش از ۸۶ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان، دُز اول واکسن خود را تزریق کرده اند و نزدیک به ۷۲ درصد هم هر دو دُز را دریافت کرده اند،یعنی پوشش کامل واکسیناسیون را دارند و این بسیار خبر خوبیست و ما عملا تأثیرات واکسیناسیون را در کاهش بستری ها و کاهش موارد مرگ و میر در استان، شاهد بوده ایم.
همکاران من کماکان در تلاشند در نقاطی از استان که پوشش واکسیناسیون در آنها ضعیف است و همینطور این ۱۴ درصدی که دُز اول را تزریق نکرده اند، پیگیری کرده و آمار را به صد برسانیم.
همکاران در گوشه گوشه ی استان، با طرح محله محور واکسیناسیون در حال فعالیتند ، که آخرین مورد برمیگردد به بخش سیوان که تعداد قابل توجهی در چند روز گذشته، به درب منازلشان مراجعه شد و با اقناع، تزریق واکسن انجام شد.
تاکنون در مجموع، بیش از ۷۷۵ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده و ما بیش از ۱۳۰ هزار دز هم موجودی واکسن در گردش داریم و چون واکسن ها را در زنجیره ی سرد معمولا نگهداری نمیکنیم، بلافاصله در اختیار شهرستانها قرار می دهیم که کمبود واکسن احساس نشود.
در خصوص مقاومت مردم در برابر واکسیناسیون چه اقداماتی صورت گرفته و دلیل این امر چیست؟
در شهرستان مهران، یک یا دو نقطه از جمله شهرک اسلامیه و در شهرستان ملکشاهی، منطقه ی گنبد پیرمحمد و درسایر شهرستانها هم، هرکدام بخش یا منطقه ای ممکن است پوشش واکسیناسیون آن کمتر مورد استقبال واقع شده باشد، فلذا همکاران دانشگاه علوم پزشکی در تلاشند که پوشش کامل این مناطق را به صد درصد برسانند.
در ارتباط با مقاومت های مردم در برابر عدم دریافت واکسن ، دلایل مختلفی وجود دارد و واقعیت این است کار پژوهشی در استان تاکنون انجام نگرفته، اما همکارانمان به صورت میدانی در حال بررسی هستند و در بازدیدهای محله محور مشاهده کرده اند؛ این مقاومت ها ناشی از عدم توجیه و آگاهی افراد، به دلایلی چون ترس، به دلیل شایعاتی که برای عوارض واکسن در آینده گفته شده و یا نگرانی از سرنوشت مشابه با افرادی در نقاطی از استان که پس از دریافت واکسن فوت شده اند و یا به علت بی تفاوتی نسبت به سلامت خود و یا درک خطر پایین افراد و یا دلایل مختلفی دیگری بوده که در برخی موارد توانسته ایم موفق به شکستن این مقاومت ها شویم.
در شهرهایی چون موسیان، دشت عباس و هلیلان، آمار واکسیناسیون بسیار پایین بود که همکاران با فعالیت و اقناع افراد، آمار این مناطق هم ارتقا پیدا کرد.
آمار واکسیناسیون جمعیت دانش آموزی ایلام نیز بسیار پایین بود که اقدامات مشابه انجام گرفت و وضعیت بهبود پیدا کرد.
آمار و روند بستری ها را چگونه ارزیابی می کنید؟
خوشبختانه با کمک و همت رسانه ها فرایند اقناع سازی و آموزش مردم استان به خوبی پیش رفته و کماکان انتظار همکاری رسانه ها را خواستاریم.
آمارهای ما در استان نشان میدهد که بیش از ۷۹ درصد از افرادی که در سال ۱۴۰۰ به دلیل کرونا فوت کردند، اصلا واکسنی تزریق نکرده بودند( حدود ۸۰ درصد) و ۲۰ درصد هم حدود ۱۳ درصدشان تک دُز تزریق و ۸ درصد هم دو دُز واکسن را دریافت کرده بودند،که بیشتر فوتی ها، دارای بیماری های زمینه ای بودند و یا به علت کهولت سن فوت کردند. که این آمارها نشان از اهمیت بالای واکسیناسیون می باشد.
واکسیناسیون هم در سطح کشور و همچنین در استان استان، به کاهش بستری ها کمک شایانی کرد. شاید ما مثلاً در همین مرداد ماه و شهریور ماه،بستری کلمان تا ۵۰۰ نفر رفت و به لطف خدا اکنون کمتر از ۵۰ مورد بستری را داریم که حتی تعدادی از شهرستان ها در طول ۲۴ ساعت گذشته هیچگونه مورد بستری نداشتند و این خبر بسیار خوشحال کننده ای است.
ما در مقطعی، روزی صد بستری جدید داشتیم، که الان به روزی ۱۰ الی ۱۵ نفر رسیده که بخش عمده ای از این مهم به علت واکسیناسیون است و وضعیت کنونی رنگبندی استان هم مدیون واکسیناسیون است.
آخرین باری که ایلام در رنگبندی آبی بود مربوط به زمستان ۹۹ و بعد از آن آبان وحشتناک بود.
این وضعیت باید پایدار بماند و راه مراقبت هم در وهله اول باید افرادی که هنوز واکسن نزده اند، اقدام به تزریق واکسن کنند و نگرانی به خود راه ندهند و در وهله ی دوم افرادی که نوبت دوم و سوم دارند حتما به مراکز مراجعه کنند و تصور اینکه ایمنی شده اند و دیگر خودمراقبتی نداشته باشند را نداشته باشند.
مسئله بعدی رعایت موازین بهداشتی و رعایت پروتکل هاست، مخصوصا افرادی که مشکوک به بیماری هستند و یا علائم بیماری دارند و یا مبتلای قطعی هستند، اصول قرنطینه را رعایت کنند و بیماری را در جامعه منتشر نکنند.
که این مورد آخر به مدیریت هوشمند برمیگردد که قرار است از چند روز آینده استارت بخورد.
ممکن است که از ترددها و سفرها جلوگیری نشود، اما به هرحال کسی که سفر میکند باید واکسینه شده باشد و محدودیت ها به شرطی برداشته میشود که افراد واکسن زده باشند.
آغاز فرایند تزریق دُز سوم در استان
اکنون تزریق دز سوم واکسن در میان کادر درمان و افراد پرخطر استان آغاز شده و تمرکز ما بیشتر روی تزریق این مورد است تا دز اول و دوم.
افرادی که آسترازنکا و اسپوتینگ زده اند پس از ۶ ماه، دز سوم را تزریق کنند و افرادی که سینوفارم و بهارات و برکت تزریق کرده اند، و بالای ۴۰ سال دارند،پس از سه ماه جهت تزریق نوبت سوم مراجعه نمایند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰