پارکینگ طبقاتی ایلام رویایی که هنوز محقق نشده است

  بسیاری از طرح‌های زیرساختی استان ایلام به دلیل مدیریت ضعیف و عدم ورود سرمایه‌گذار راکد و همچنان در حد‌ حرف مانده است که پارکینگ طبقاتی ایلام نیز یکی از این طرح‌ها و ایده‌‌ها است. ترافیک شدید و‌کشنده شهر ایلام، شهری با جمعیت نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر که مرکزیت استان ایلام محسوب می‌شود و […]

 

بسیاری از طرح‌های زیرساختی استان ایلام به دلیل مدیریت ضعیف و عدم ورود سرمایه‌گذار راکد و همچنان در حد‌ حرف مانده است که پارکینگ طبقاتی ایلام نیز یکی از این طرح‌ها و ایده‌‌ها است.

ترافیک شدید و‌کشنده شهر ایلام، شهری با جمعیت نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر که مرکزیت استان ایلام محسوب می‌شود و از نظر امکانات و زیرساخت‌ها شبیه روستایی بزرگ است. نزدیک به ۲۰ سال پیش این ایده را در اذهان مسئولان شهری آن خلق کرد که این شهر نیز نیازمند آن است تا از «پارکینگ طبقاتی‌» برخودار شود.

در آن زمان مسئولان وقت دولت هشتم، نخستین جلسه تحقق این ایده را تشکیل و به مکان‌یابی برای چنین اتفاقی پرداختند. در آن زمان ساختمان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام واقع در خیابان آیت‌الله حیدری ساختمان نیمه کاره شهرداری ایلام واقع در خیابان تختی و مدرسه ۱۷ شهریور واقع در خیابان آیت‌الله طالقانی سه مکان مورد نظر برای احداث پارکینگ طبقاتی در ایلام به جهت سامان ترافیک و کاهش آن بود.

در جلسات آن زمان احداث پارکینگ طبقاتی در ایلام، آن چنان این بحث جدی بود که فرماندار وقت از نیروی انتطامی استمداد طلبید تا سریع و با استفاده از اهرم قانونی مکان‌ها تخلیه و احداث پارکینگ به پیمانکار واگذار شود.

رفتن مسئولان به علت تغییر دولت‌ها‌ احداث پارکینگ در ایلام را نیز به کما برد، اما هر از چند گاهی خبری جدید مبنی بر احداث پارکینگ طبقاتی در ایلام تیتر یک خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب و مجازی می‌شود و بعد از چند روزی آن خبر نیز به محاق می‌رود تا فصل دیگر و آمدن مسئول دیگر و تکرار آن خبر، اما واقعیت این است که پارکینگ طبقاتی ایلام رویایی که هنوز به واقعیت نپیوسته است.

محمد سلطانی، مسئول روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری ایلام ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در مصاحبه با رسانه‌ها، از ایجاد پارکینگ طبقاتی در شهر ایلام خبر داد و گفت: این پارکینگ به مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع در ۵ طبقه منفی، ۱ طبقه همکف و ۲ طبقه بالا ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه این پارکینگ ظرفیت بیش از یک هزار خودرو را دارد اضافه کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار این پروژه توسط بخش خصوصی تامین می‌شود.

سلطانی در پایان با بیان اینکه ساخت این پارکینگ به عنوان یکی از مطالبات مردم شهر ایلام تاثیر بسزایی در کاهش بارترافیکی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: مناقصه این پروژه هفته آینده انجام می‌شود.

اما بعد از گذشت یک سال و سه ماه از خبر مسئول روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری ایلام و نزدیک به ۲۰ سال از ایده ساخت پارکینگ طبقاتی در ایلام، در خرداد ۱۴۰۲ روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری و شورای اسلامی شهر ایلام خبر از  نشست دیگری  در خصوص لزوم احداث پارکینگ طبقاتی در شهر ایلام و نیاز مبرم به این موضوع جهت رفع گره های ترافیکی داد.

به گفته روابط عمومی شهرداری ایلام در ابتدای این جلسه محمد سلطانی به عنوان دبیر جلسه گفت: مبحث پارکینگ طبقاتی از مطالبات مردمی است و شهروندان ایلامی و حتی مردمی که به شهر ایلام رفت و آمد می‌کنند از نبود پارکینگ گله‌مند هستند که چرا شهرداری ایلام در این خصوص چاره‌اندیشی نمی‌کند.

رئیس اداره روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری و شورای اسلامی شهر ایلام افزود: حوزه روابط عمومی جوری است که در بطن مشکلات هستیم، زیرا به عنوان رسانه، مردم مشکلات را به ما منتقل می‌کنند که یکی از مطالبات اصلی و عمومی مردم پارکینگ طبقاتی است.

وی بیان کرد: در حال حاضر نه از سوی شهرداری و نه از سوی اشخاص زمینی مطلوب وجود ندارد که پارکینگ در آن احداث شود، بلکه از طریق مولدسازی می‌توان زمینه تحقق این مبحث مهم را فراهم آورد.

در ادامه  نصرت‌پور، معاون شهرسازی و معماری شهرداری ایلام نیز در این رابطه گفت: احداث پارکینگ موضوع مهمی است و دغدغه همه ما و مردم است که می‌طلبد با کار کارشناسی شده و رعایت همه جوانب به آن مبادرت ورزیم.

وی تصریح کرد: صدور مجوز موضوع مهمی است که به سختی در شورای عالی شهرسازی و معماری مبنی بر تغییر کاربری به تجاری داده می‌شود.

در ادامه رائد ملکشاهی معاون زیربنایی و ترافیک شهرداری ایلام نیز بیان کرد: احداث پارکینگ کار خوبی است، اما با رعایت تمام جوانب که در این خصوص در بحث مکان و موقعیت آن باید با دقت تصمیم‌گیری شود.

وی افزود: این کار اعتبارات ویژه‌ای می‌خواهد که شهرداری به تنهایی نمی‌تواند از عهده آن براید، همچنین مبحث فنی و زیربنایی آن موضوع مهمی است که مسلتزم کار کاشناسی است.

هچنین اورنگ مدیر حراست شهرداری ایلام نیز اظهار داشت: تنها مرکز استانی هستیم که پارکینگ طبقاتی نداریم که این موضوع باید در دستور کار قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: این مهم با منابع داخلی شهرداری قابل اجرا نیست و باید از طریق سرمایه‌گذار اقدام کرد، زیرا پروژه مهمی است و سرمایه‌گذار می‌تواند آن را تامین کند.

هادی کرمی، عضو شورای اسلامی شهر ایلام نیز در ادامه به بیان نقطه نظرات خود پرداخت و تصریح کرد: کار باید کارشناسی شده و با حساسیت و دقت دنبال شود، لذا احداث پارکینگ موضوع مهم و مطالبه شهروندان است، اما در خصوص مکان آن باید دقت بیشتری صورت بگیرد، زیرا برخی مکان‌ها مناسب پارکینگ طبقاتی نیستند.

وی بیان کرد: مردم از نمایندگان‌شان انتظار دارند که مدافع حقوق آنان باشیم که امیدوارم تصمیمی منطقی با رعایت چارچوب‌ها و اصول بگیریم.

در پایان سعید انوری، رئیس شورای اسلامی شهر ایلام پس از ارائه نقطه نظرات اعضا گفت: هدف خدمت به مردم است و در این خصوص باید بر اساس وضع موجود و مقتضیات زمان و داده های موجود تصمیم بگیریم.

وی عنوان کرد: شما از من متخصص‌تر هستید، چون من علوم سیاسی خواندم، اما شما مهندسی خواندید، احداث پارکینگ طبقاتی باز کردن گره از ترافیک شهر است تا متعاقبا گره از کار مردم باز شود، واقعیت این است بازگشایی برخی نقاط کارساز نیست و می‌طلبد بیشتر از این شرمنده مردم و ساکنین هسته مرکزی شهر نشویم.

رئیس شورای اسلامی شهر ایلام در پایان گفت: به عنوان نماینده مردم از من و همکارانم انتظار دارند که مشکلات را برطرف کنیم، امیدوارم اهتمام جدی در این رابطه داشته باشیم و تصمیم‌گیری برای احداث پارکینگ طبقاتی در حد شعار نباشد.

به گزارش تسنیم، طنز تلخ رویای احداث پارکینگ طبقاتی در ایلام بعد از ۲۰ سال آن است که به رغم آن که در این ۲۰ سال، صدها جلسه و نشست و مکان‌یابی و غیره برگزار شده و اکثر مسئولانی که بعد از ۲۰ سال از مولدسازی، مکان‌یابی، نبود اعتبار و ضرورت و غیره سخن می‌گویند خود در آن جلسات حضور داشته‌اند.

مردم ایلام بر این باورند که «رویای پارکینگ طبقاتی ایلام» با این مسئولان و نوع پیگیری و سخن آنان محقق شدنی نیست، مگر اینکه معجزه‌ایی رخ دهد.