هدف از برگزاری جشنواره شهید رجایی ترویج فرهنگ مطلوب خدمت رسانی به مردم است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: توسعه و ترویج فرهنگ مطلوب خدمترسانی در راستای تحقق برنامه اصلاح نظام اداری از اهداف برگزاری جشنواره شهید رجایی است. به گزارش ایلامیان و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مهندس قیصوری رئیس سازمان در مراسم جشنوراه شهید رجایی استان اظهار […]
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: توسعه و ترویج فرهنگ مطلوب خدمترسانی در راستای تحقق برنامه اصلاح نظام اداری از اهداف برگزاری جشنواره شهید رجایی است.
به گزارش ایلامیان و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مهندس قیصوری رئیس سازمان در مراسم جشنوراه شهید رجایی استان اظهار داشت: آنچه به اسم جشنواره شهید رجایی مطرح می شود باید باعث شود نظام اداری را بهتر و موثرتر اداره کنیم و با توجه به نقشی که در قانون برای دولت تعریف شده بتواند در پیشرفت مردم و کشور موثر باشد.
وی افزود: نظام اداری در کشور با توجه به نقش گسترده آن ، یکی از زیرساخت های مهم توسعه به شمار می آید و وظایف دولت در اعمال حاکمیت و توسعه کشور توسط دستگاه های اجرایی ، عملیاتی و پیاده می شود، که در این راستا بازمهندسی و خوانش مجدد قوانین در جهت تنقیح و منطقی نمودن ساختار خدمتگزاری بدون شک، شاه بیت این حرکت ارزشمند است.
غ
وی ادامه داد: اصل سوم قانون اساسی به صراحت به عنوان تکلیفی برای دولت به عنوان یکی از مهمترین کارگزاران خدمت، مبنی بر ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیر ضروری، تبیین گردیده است .
مهندس قیصوری اضافه کرد: در راستای اصل سوم قانون اساسی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مرتبط با حوزه نظام اداری در ۲۶ بند ابلاغ گردیده که در این سیاست ها بر چابک سازی، انعطاف پذیری، کارایی و اثربخشی، شفافیت، توسعه دولت الکترونیک، قانون گرایی در نظام اداری، نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش های اسلامی، دانش گرایی و شایسته سالاری، رعایت عدالت در پرداخت ها، جذب نیروهای متخصص در استانهای کمتر توسعه یافته و حفظ کرامت بازنشستگان تاکید گردیده است.
وی تصریح کرد: آغاز توجه ویژه به دغدغه های موجود در زمینه اصلاح نظام اداری به سومین سال برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت بر می گردد که به صراحت با ابلاغ ۷ برنامه تحول در نظام اداری، منطقی نمودن اندازه دولت، تحول در ساختارهای تشکیلاتی دولت، تحول در نظامهای مدیریتی، تحول در نظامهای استخدامی، آموزش و بهسازی نیروی انسانی دولت، اصلاح فرآیندها، روشهای انجام کار و توسعه فنآوری اداری و نهایتا ارتقا و حفظ کرامت مردم در نظام اداری را نشانه گرفت که این مهم با تغییراتی در عناوین برنامه ها همچنان در برنامه چهارم توسعه تداوم یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ادامه داد: با مطرح شدن ماده ۱۴۲ قانون برنامه چهارم توسعه و فصل یازدهم قانون مدیریت خدمات کشوری “ارزیابی عملکرد و برگزاری جشنواره شهید رجایی” اهمیت دوچندانی پیدا نموده و تبدیل به یکی از مباحث قابل توجه در نظام مدیریت عملکرد شده است.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۷ و مطابق با ابلاغ قانون مدیریت خدمات کشور، تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی فصل ۱۱ (مواد ۸۱ و ۸۲) صورت گرفته و ابلاغ گردیده، اضافه کرد: در این دوره، مدیریت عملکرد جایگزین ارزیابی عملکرد شد و نحوه انتخاب کارمندان نمونه نیز تغییر یافت، بدین صورت که پس از انتخاب دستگاه و یا واحد نمونه در شاخص ها یا موضوع خاص، آن دستگاه یا واحد برگزیده، یک تیم کاری فعال در همان موضوع خاص را به عنوان مدیر یا کارمند نمونه معرفی تا مورد تقدیر قرار گیرد.
وی گفت: با ابلاغ مصوبه نقشه راه اصلاح نظام اداری در سال ۱۳۹۳ در چهارمین سال برنامه پنجم توسعه، یکی از کلیدی ترین گام های دولت تدبیر و امید که نشان از عزم راسخ آن جهت عملیاتی نمودن هرچه بیشتر برنامه های اصلاح در نظام اداری و تداوم روند تکاملی مدیریت عملکرد نظام اداری است، رقم خورد.
رحمت اله قیصوری ادامه داد: مصوبه مذکور در راستای تحقق سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به منظور ارتقای نقش تسهیل گر و هدایت گری دولت و انجام اصلاحات در نظام اداری کشور می باشد که مشتمل بر هشت برنامه: مهندسی نقش و ساختار دولت، توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری، خدمات عمومی در فضای رقابتی، مدیریت سرمایه انسانی، فناوری های مدیریتی، توسعه فرهنگ سازمانی، صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری و نهایتا نظارت و ارزیابی است.
وی افزود: بر اساس نقشه راه، دولت مکلف است، هر ساله برنامه عملیاتی لازم برای تحقق مصوبه مذکور مشتمل بر عناوین اقدامات، زمانبندی، دستگاه یا دستگاههای مسئول (اصلی و همکار) را تهیه کرده و تا پایان آذرماه هر سال به تصویب شورای عالی اداری برساند و در این راستا برنامه عملیاتی استانها هر ساله توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست محترم جمهور تهیه و تا پایان دیماه هر سال برای اجرا توسط دستگاههای اجرایی استان، به استانداران ابلاغ میشود.
وی تأکید کرد: دستگاههای اجرایی باید مطابق با برنامه عملیاتی سالانه ابلاغی از سوی شورای عالی اداری، اقدامات لازم را طبق زمانبندی، معمول و گزارش اقدامات خود را به سازمان اداری و استخدامی کشور، ارائه نمایند.
مهندس قیصوری اظهار کرد: اقداماتی که سالانه در استان ایلام همچون سایر استان ها در فرایندی مدون با رویکردی تعاملی با دستگاه های اجرایی و حسب یک تقویم زمانبندی در قالب طرح ارزیابی عملکرد مورد سنجش قرار می گیرند و نتایج حاصله در هفته دولت و در جشنواره شهید رجایی اعلام می گردد.
وی خاطر نشان کرد: در جشنواره شهید رجایی سال ۱۳۹۷ دستگاه های برتر به استناد بخشنامه شماره ۱۶۲۸۲۲۰ مورخ ۹۶/۱۰/۲۱ بر اساس نتایج ارزیابی عملکرد شاخص های عمومی با ۱۰۷ شاخص و زیر شاخص، شاخص های اختصاصی دستگاه های اجرایی، شاخص های ویژه توسعه استان و همچنین نتایج ارزیابی عملکرد میزان استقرار میز خدمت دستگاه های اجرایی، پس از تصویب نتایج در شورای راهبری توسعه مدیریت استان به شرح ذیل انتخاب گردیدند:
۱٫ انتخاب حداکثر ۵ دستگاه از بین دستگاههای اجرایی سطح استان (بر اساس گروه بندی اعلام شده از سوی ستاد مرکزی جشنواره شهید رجایی) که بالاترین امتیاز را در مجموع دو بعد شاخصهای عمومی و اختصاصی (موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده ۳ آییننامه اجرایی مواد ۸۱ و ۸۲ ق.م.خ.ک) کسب نموده باشند.
۲٫ انتخاب حداکثر ۳ دستگاه از بین دستگاههای اجرایی سطح استان که بالاترین میزان رشد امتیاز را نسبت به سال گذشته در مجموع دو بعد شاخصهای عمومی و اختصاصی (موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده ۳ آییننامه اجرایی مواد ۸۱ و ۸۲ ق.م.خ.ک) کسب نموده باشند.
۳٫ انتخاب حداکثر ۳ دستگاه از بین دستگاههای اجرایی سطح استان که بالاترین امتیاز یا بیشترین میزان رشد امتیاز را نسبت به سال گذشته در شاخصهای عمومی و یا محورهای آن کسب نموده باشند.
۴٫ انتخاب حداکثر۳ دستگاه از بین دستگاههای اجرایی سطح استان که بالاترین امتیاز یا بیشترین میزان رشد امتیاز را نسبت به سال گذشته در شاخصهای اختصاصی کسب نموده باشند.
۵٫ انتخاب تیمهای کاری مؤثر شامل حداکثر۴ نفر در هر یک از موارد فوق.
۶٫انتخاب ۵ دستگاه برتر شاخص های ویژه توسعه استانی
۶٫انتخاب ۵ دستگاه برتر استقرار میز خدمت
وی در پایان با بیان اینکه در هفته دولت، جشنواره شهید رجایی به عنوان یکی از برنامه های مهم، فرصت مناسبی است برای تقدیر و تشکر از تلاشگران عرصه خدمت به مردم و همچنین نمادی از تکریم و تجلیل از شهدای دولت و در راس آنها شهیدان رجایی و باهنر می باشد، گفت: به درستی که راز ماندگاری و جاودانگی شهیدان رجایی و باهنر چیزی جز روحیه مردم دوستی، توجه به آحاد جامعه و ارزشهای دینی و انقلابی، روحیه خدمتگزاری، ساده زیستی و ولایتمداری نمی باشد و به همین دلیل نیز این جشنواره مزین به نام مبارک شهید رجایی است .
لازم به ذکر است بیست و یکمین جشنواره شهید رجایی در استان ایلام به منظور ارج نهادن و تشکر از خدمات ارزنده دستگاه های اجرایی و کارمندان ارجمند استان و همچنین گرامی داشت یاد و خاطره شهدای دولت و شهیدان معزز رجایی و باهنر صبح امروز چهارشنبه مورخ ۹۷/۶/۷ در محل سالن اجتماعات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان برگزار گردید که دستگاه های برتر بر اساس نتایج ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی در سال ۱۳۹۶ به شرح ذیل معرفی شدند.
دستگاه های برتر در گروه ها بر اساس مجموع امتیازات شاخص های عمومی و اختصاصی :
۱-گروه عمومی ، اجتماعی و قضایی : اداره کل حفاظت محیط زیست
۲-گروه شرکت ها ، بانک ها و بیمه ها : شرکت آب منطقه ای
۳-گروه زیربنایی و تولیدی : اداره کل استاندارد
۴-گروه حمایتی ، سلامت و بهداشت : اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران
دستگاه های برتر در شاخص های عمومی :
۱-اداره کل جهاد کشاورزی
۲-بیمه سلامت
۳-شرکت آب وفاضلاب شهری
دستگاه های برتر در شاخص های اختصاصی :
۱-اداره کل ثبت احوال
۲-کمیته امداد امام خمینی (ره)
۳-اداره کل تامین اجتماعی – اداره کل دامپزشکی
میزان رشد امتیاز نسبت به سال گذشته در مجموع دو بعد شاخص های عمومی و اختصاصی
۱-شرکت شهرکهای صنعتی
۲-نمایندگی بازنشستگی
۳-سازمان تعاون روستایی
دستگاه های برتر شاخص های ویژه توسعه استان :
۱-صنعت و معدن و تجارت
۲-دانشگاه ایلام – بانک کشاورزی
۳-اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای – تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
دستگاه های برتر میز خدمت :
۱-بانک ملی – اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی
۲-شرکت گاز – دانشگاه علوم پزشکی
۳-مدیریت حوزه هنری – اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰