خطاب به کودکان ایلامی؛ سعی کنید مریض نشوید / ‏ دارو نیست

نبود داروهای آنتی‌بیوتیک این روزهای باعث سرگردانی خانواده‌های ایلامی شده است، علاوه بر نبود شربت‌های مختلف در سطح داروخانه و بیمارستان‌ها، آمپول ساده استامینوفن هم پیدا نمی‌شود. اکثر خانواده‌ها در بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها سرگردان به دنبال دارو هستند، متاسفانه اغلب شربت‌های کودکان در داروخانه‌ها موجود نیست. به نظر می‌رسد اینکه در این سطح وسیع داروها […]

نبود داروهای آنتی‌بیوتیک این روزهای باعث سرگردانی خانواده‌های ایلامی شده است، علاوه بر نبود شربت‌های مختلف در سطح داروخانه و بیمارستان‌ها، آمپول ساده استامینوفن هم پیدا نمی‌شود.

اکثر خانواده‌ها در بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها سرگردان به دنبال دارو هستند، متاسفانه اغلب شربت‌های کودکان در داروخانه‌ها موجود نیست.

به نظر می‌رسد اینکه در این سطح وسیع داروها و شربت های مهم به خصوص در حوزه کودکان در داروخانه‌ها و حتی بیمارستان‌ها موجود نباشد، به سوءمدیریت ها برمی گردد.

از دولت کار و کرامت و دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام به دلیل کمبود دارو هیچ انتظاری نیست، از خانواده‌ها و کودکان ایلامی انتظار داریم در این روزهای سخت مریض نشوند.

 

با سلام
احتراما در خصوص مطلب منتشر شده در آن رسانه، جوابیه دانشگاه علوم پزشکی به حضور ارسال می گردد خواهشمند است طبق قانون مطبوعات منتشر گردد

پیرو درج خبر مبنی بر کمبود شربت های آنتی بیوتیک در استان به استحضار می رساند برخی از اقلام دارویی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای بیماران خاص هرچند با نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی توزیع می شود ولی کمبود آن صرفا منحصر به استان ایلام نبوده و کشوری می باشد، اما با شیوع اومیکرون در کشور مصرف داروهای آنتی بیوتیک به شدت بالا رفت. این امر برای شرکت‌های تولیدکننده هم قابل پیش‌بینی نبود. در ماه های اخیر درخواست برای این داروها زیاد بوده و مدیریت نظارت بر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو با پیگیری های شبانه روزی در خصوص تامین اقلام دارویی مذکور، توزیع عادلانه در کل استان داشته است.
لازم به ذکر است که کمبود برخی اقلام داروها در این ایام مشهود هست اما این موضوع مقطعی است و به زودی رفع خواهد شد. کما اینکه این کمبود دارو علت‌های مختلفی دارد که یکی از این علت‌ها مشکل در واردات مواد اولیه داروهاست . همچنین متناسب نبودن داروی توزیعی با جمعیت هدف یکی از مهمترین علت‌های کمبود دارو شناخته می‌شود. با توجه به موارد ذکر شده دارویار طرحی برای جبران و فرهنگ سازی است .اما صرفنظر از برخی تلاطم ها در نظام تولید، واردات و عرضه دارو، باتوجه به اجرای طرح های کلان درباره تغییر قیمت دارو که مقرر شده این تغییر قیمت هزینه ای بر بیماران و شهروندان ( در چارچوب مشخص پیگیری درمان) تحمیل نکند، دولت طرحی را راه اندازی کرده موسوم به دارویار که براساس آن می خواهد بسیاری از مشکلات موجود را مدیریت کند.
در این طرح مبنا بر این است که ضمن منطقی و متعادل شدن مصرف دارو، هزینه های افزایش قیمت دارو برای بیمار نباشد و سازمان های بیمه گر تعهدات خود را افزایش داده اند. لذا جذب سهمیه دارویی تعیین شده توسط وزارت بهداشت بیشتر و مشکلات واختلال در تولید ونیز مصرف خودسر وبی رویه آنتی بیوتیک و مشکلات کمبود دارو با اجرای این طرح برطرف خواهد شد.
قطعا دانشگاه علوم پزشکی خود را ملزم به تامین داروهای مورد نیاز بیماران بر اساس پروتکل ها و دستورالعمل های ابلاغی وزارت متبوع دانسته و موضوع کمبود یا نبود دارو را به عنوان یک موضوع محتمل در هر منطقه و زمانی مد نظر داشته و با تمام پتانسیل های موجود برای مدیریت کمبودها اقدام و بصورت شبانه روزی تمامی موارد کمبود یا نبود داروها را پیش بینی ، شناسایی و پیگیری و در اسرع وقت مرتفع نموده است.
در پایان سامانه ۱۹۰ با کد دستوری ۳ برای پاسخگویی به سوالات هم استانی های گرامی در خصوص مشاوره دارویی و راهنمایی چگونگی تهیه داروهای کمیاب جهت تماس در اوقات اداری اعلام می گردد

مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی