به بهانه روز جهانی محیط زیست؛ عملکرد دستگاه های این حوزه در استان نگران کننده است!
✍🏻 رضا خسروی _پایگاه خبری ایلامیان اهمیت محیط زیست بر هیچکس پوشیده نیست، همین موضوع سبب میشود که در این باب سخن نرانیم و سریعاً به سراغ اصل مطلب برویم. در کشور ما سیاست ها و برنامه های توسعه ای معمولا پیوست های زیست محیطی به همراه ندارند! بررسی ها نشان می […]
✍🏻 رضا خسروی _پایگاه خبری ایلامیان
اهمیت محیط زیست بر هیچکس پوشیده نیست، همین موضوع سبب میشود که در این باب سخن نرانیم و سریعاً به سراغ اصل مطلب برویم.
در کشور ما سیاست ها و برنامه های توسعه ای معمولا پیوست های زیست محیطی به همراه ندارند! بررسی ها نشان می دهد در چهل سال اخیر بیش از ۲۰ میلیون هکتار از مراتع، تغییر کاربری داده شده اند و گونه های کثیر جانوری و گیاهی منقرض شده اند.
خشک شدن ارومیه و زاینده رود، شوره زار شدن پایین دست گتوند، تلف شدن خرس ها و یوزها و بسیاری مثال های دیگر!
در ایلام نیز این قاعده پابرجاست!
به جرأت میتوان گفت تمامی صنایع بزرگ ایلام، آلاینده اند و پاسخ محیط زیست استان به این سطح از آلایندگی، تنها معرفی به دستگاه قضا و جریمه ریالی آنها بوده است!
متاسفانه پیگیری و رایزنی برای حل این موضوع نیز بطور جدی انجام نمیشود . آلایندگی برخی از این صنایع با دریافت وام، کمک و نصبتجهیزات به روز موقتاً رفع میشود، اما برای پیگیری این امر مهم، تلاشی صورت نمی پذیرد !
اخیرأ نیز که داستان بانکول و تخریب آن مطرح شده است و با کمال تأسف، محیط زیست و منابع طبیعی استان، هیچگونه اطلاعاتی از پیوست زیست محیطی آن در دست ندارند!
گچان، به عنوان اصلی ترین آبشخور حیات وحش به شهرک تبدیل شده و جاده دسترسی آن از جاده بین المللی مهران نیز هموار تر شده است!
چاه دوقوله پیوسته خراب است! پساب فاضلاب صنعتی اسلام آباد غرب به رودخانه چرداول سرازیر میشود و دفن و سوزاندن زباله، عادت شهرداری های استان شده است!
تورهای آفرودی متعددی در دشت، کویر، جنگل و رودخانه های استان برگزار میشود. گونه های گیاهی در خطر انقراض اند. راهداری با نصب نیوجرسی، جاده ها را به مقتل حیوانات تبدیل کرده! چغاسبز به مهمانسرا تبدیل شده و ارغوان به جایگاه تخلیه نخاله های ساختمانی!
اینها در کنار ضعف های آموزشی و فرهنگی روابط عمومی هایمحیطزیست و منابع طبیعی استان کاملا مشهود است! روابط عمومی هایی که به اندازه برخی پیج های اینستاگرامی استان و با تعداد محدود فالور و بازدید در حال آموزش هستند، نتوانسته اند آموزش و فرهنگ سازی مناسبی در این زمینه داشته باشند و نیاز است در این حوزه، جریان و فکر جدید و خلاقانه ای مستقر شود.
برای نابودی گونه هایی که هزاران هزار سال قدمت داشته اند، مویه سرایی بی فایده است.
از استاندار ایلام که گفته اند؛ توسعه استان را فدای چند درخت نمیکنیم، انتظاری نیست، اما از امام جمعه محترم که اخیراً موضع مناسب و حرفه ای در قبال سرمایه های طبیعی و زیست محیطی داشته اند درخواست میکنیم، مدیران این حوزه را موظف به تلاش بیشتر برای حراست و انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از تخریب بیش از پیش این سرمایه های ملی کنند.
اقدام برای حفاظت از سرمایه های طبیعی و زیست محیطی از همین لحظه باید انجام شود، شاید فردا دیر باشد!
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰